Informatieve bijeenkomsten

Graag deel ik mijn deskundigheid op het gebied van begaafdheidsonderzoek en intelligentietests, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Met enige regelmaat organiseer ik dan ook een informatieve bijeenkomst in mijn praktijk, voor ouders en/of professionals. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Ook kan ik een workshop verzorgen op uw school, in uw begeleidingspraktijk of op een evenement als een speelmiddag. Mijn voorkeur gaat uit naar een kleinschalige setting, voor een informele en interactieve sfeer. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Info-ochtend over Begaafdheidsonderzoek
Voor ouders
Wanneer is het al dan niet zinvol om te kiezen voor onderzoek bij uw kind? Hoe ziet een begaafdheidsonderzoek eruit en welke visie ligt hieraan ten grondslag? Hoe gaat een onderzoek in zijn werk? Wat levert het op? Informatie over intelligentietests en aanvullende tests over o.a. creatief denken, gevoeligheid, sociaal emotioneel functioneren en executieve functies. Uiteraard is er ruimte voor uw algemene vragen.
1,5 uur durende informatiebijeenkomst. Kosten: €12,50 incl. koffie/thee en koek.


Info-ochtend over Begaafdheidsonderzoek incl. WISC-V
Voor professionals (hb-coach, plusgroepbegeleider, leerkracht, intern begeleider, schooldirectie, coördinator hb-onderwijs, etc.)
Wanneer is het zinvol om te kiezen voor een onderzoek bij uw leerling of cliënt? Hoe ziet een begaafdheidsonderzoek eruit en welke visie ligt hieraan ten grondslag? Hoe zijn testresultaten te lezen en interpreteren, en wat betekent dit vervolgens voor de praktijk? Informatie over intelligentietests en aanvullende tests over o.a. creatief denken, gevoeligheid, sociaal emotioneel functioneren en executieve functies.
Met speciale aandacht voor de WISC-V, die sinds begin 2018 in gebruik is. De WISC-V heeft een andere theoretische achtergrond en inhoud dan zijn voorganger de WISC-III, en kan daardoor een andere intelligentieprofielopleveren dan u gewend was. Na deze ochtend heeft u hier meer inzicht in. Uiteraard is er ruimte voor uw algemene vragen .
2,5 uur durende informatiebijeenkomst. Kosten: €50,00 (BTW-vrijgesteld) incl. koffie/thee en koek.


Info-ochtend over Hoogsensitiviteit
Inleiding voor wie persoonlijk en/of als ouder geïnteresseerd is in hoogsensitiviteit/hooggevoeligheid .
Aan de hand van theorieën van praktijkvoorbeelden krijgt u meer inzicht en vind u wellicht herkenning in het onderwerp hoogsensitiviteit.
De overexcitabilities uit de persoonlijkheidstheorie van Dabrowksi, de visie van Elain Aron over hoogsensitiviteit/HSP en het recente onderzoek van Elke van Hoof passeren de revue.
2 uur durende inleiding. Kosten: €30,00 incl. koffie/thee en koek.

Aanmelden voor één van de geplande activiteiten kan via dit aanmeldformulier.